Aanstaande exposities

17 juli – 21 augustus : Zomer Expositie (Elke woensdagmiddag)

25 April – 18 Mei : Mei Expositie (op donderdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdag)

Zaterdag 20 april om 15.00 uur wordt in de Kleine Kerk in Steenwijk de expositie ‘Doorleefd’ geopend. De expositie is samengesteld door de schilders Marrie Bel, Elsa Braaksma en Enno Paulusma.

Marrie Bel is in 2010 begonnen met schilderen en heeft daarna 4 jaar schilderles gehad. Sinds 2020 maakt ze collages van denim. Ze heeft altijd al een passie voor textiel gehad en alles viel op zijn plaats. In plaats van schilderen met verf, schildert ze met denim. Door het opplakken van stukjes spijkerstof ontstaat een schilderij. Ze vindt denimstof een mooi materiaal om mee te werken omdat het uit verschillende nuances blauw bestaat. Steeds doet ze nieuwe ontdekkingen. Ze wisselt stadsgezichten af met afbeeldingen van de natuur. Alles  gebaseerd op eigen gemaakte foto’s. Veel inspiratie komt uit Steenwijkerland en omgeving. Daar is volgens haar zoveel moois te zien!


Schilderen, boetseren en hout/steenbewerking waren eerst alleen hobby’s van Elsa Braaksma maar het is nu haar werk. Daarnaast  geeft ze al weer heel wat jaren met veel plezier schilderles. Door het werk van haar man is ze veel verhuisd binnen Nederland, iedere nieuwe omgeving was weer inspirerend. Mensen zijn een enorme inspiratiebron voor haar. Net als de natuur. Beide geweldig gemaakt door de allergrootste Kunstenaar zoals zij zelf zegt. Haar schilderijen zijn kleurrijk, detaillistisch en verhalend. Veel voorstellingen geven de hoop weer die zij heeft maar ook het verwarrende van het leven. Haar wijze van werken is een proces, net als het leven. Zij start, en het schilderij of het beeld neemt haar mee en laat zien waar het heen gaat. Haar kernwoorden zijn Liefde, omdenken en vrijheid.

Enno Paulusma is schilder van realistische portretten. Hij werkt momenteel met acryl op linnen en kruipt het liefst dicht op de huid om zich zijn model eigen te maken. Hierdoor komen er dingen aan het licht die je met één oogopslag niet ziet. Zo krijgen de schilderijen een eigen karakter. Hij schildert het liefst portretten maar schuwt andersoortig werk ook niet. Hij heeft een aantal jaren in Spanje gewoond en werd gegrepen door ‘la Semana Santa’ (de goede week), een week waarin het lijdensverhaal verteld wordt door middel van diverse processies die door de smalle straatjes van de stad gaan. Hiervan maakte hij een twintigtal schilderijen. In zijn schilderijen wil hij laten zien hoe de goede week in Spanje beleefd wordt. Hij heeft al diverse keren geëxposeerd, zowel in Nederland als in Spanje en won een aantal prijzen. Ook was hij te zien bij ‘Sterren op het doek’ en bij ‘De Nederlandse portretprijs’.