Exposities 2023

7 september: Najaarsexpositie ‘Creatieve Diversiteit’

Ben Haveman

Ben Havenman (Meppel-1950) maakt moderne schilderwerken, een hedendaagse variant van COBRA, dus schilderijen met veel kleur, kracht en beweging. Zijn werken ogen vrolijk en dynamisch en zijn niet geheel abstract, ze herbergen altijd wel elementen van mensen en dieren.

Sedert 2003 heeft Ben al vele exposities in binnen- en buitenland op zijn naam en heeft in de kunstwereld al zodanig naam gemaakt, dat zijn werk intussen in veel magazines en tijdschriften werd opgenomen, zelfs op de covers, kortom zijn werk is populair en enig in zijn soort.

Het werk is verfrissend en vernieuwend en dwingt soms om er langer naar te kijken, ze hebben een soort magnetische aantrekkingskracht.

Welkom in het atelier naast zijn woning in hartje Willemsoord, waar u enkele honderden doeken vrijblijvend kan bewonderen.

Zie website www.BENapARTe.nl


Harm Echten

Harm Echten begon op jonge leeftijd met maken van kunst en vond zijn inspiratie hoofdzakelijk in de nabije natuur.

Na menig schetsboek te hebben gevuld in de omgeving van Ruinerwold en Ruinen, kreeg Harm oog voor het Dwingelderveld. De flora en fauna werd niet alleen bestudeerd, maar ook vereeuwigd door middel van etsen en aqualeren.

Naast zijn werkzaamheden als loodgieter begint Harm, eind jaren negentig, te experimenteren met toepassen van zijn dagelijkse werk in zijn kunstwerken. Hij gebruikt verweerde stukken zink en lood voor beelden en ‘schilderijen’. Sinds 2007 is Harm gestopt met zijn

loodgieterswerk en heeft hij zich volledig gestort op zijn kunstwerken.

Kortom Harm is een veelzijdig kunstenaar, die veel materialen en technieken gebruikt om zijn objecten en grafieken vorm te geven.

Deze veelzijdigheid is in zijn atelier ’t Noamdhuusie en tuin in Ruinen. De tuin, midden in het dorp, ademt een rustieke sfeer. Het samenspel tussen kunst en de tuin is een unieke.

Oosterstraat 24, 7963AD Ruinen. Telefoon: 05220-471548. Email: harmechten@home.nl. website: harmechten.nl


Henk van de Wal (1951)

Woont en werkt in Steenwijk. Ik schilder en teken sinds 1960 dus inmiddels ruim 60 jaar.

Ik ben autodidact en was voor mijn pensionering hoofd product ontwikkeling bij Kornelis. Van mijn vak ben ik technisch tekenaar en die precisie van werken is terug te vinden in mijn werk.

Ik heb in de loop van jaren alle technieken wel beoefend van olieverf tot aquarel. De laatste 25 jaar werk ik voornamelijk met de collage techniek. Composities met foto’s, oude kranten en ribkarton, wat ik in een gemengde techniek combineer met acryl.

Knippen en plakken in combinatie met schilderen is een techniek waarbij de inspiratie vaak voort komt uit de natuur en het landschap. Dichtbij onder meer het landschap in de kop van Overijssel maar ook van verder weg. Ik werk autonoom en niet in opdracht.

Ik voel me volledig vrij om te maken wat mij op enig moment inspireert. Ik voel me dan ook niet aangetrokken tot een bepaalde kunststroming. Plezier in het maken staat voorop en ik probeer iedere keer weer mezelf te verrassen.

Henk van de Wal, 0521 516864, vdwalh7@gmail.com, www.online galerie.nl