Ga naar de inhoud

Concerten Archief

5 okt 2024- Gitaarmuziek en zang

Ellen Rustige en Sjors Holleboom maken al jaren samen muziek. Hun nieuwste programma Momenten bestaat uit een bonte verzameling liedjes. Met hun stemmen en gitaarspel maken ze van elk moment een nieuwe werkelijkheid. Van het eerste moment tot het laatste moment. Ellen en Sjors kijken terug, blikken vooruit, maar blijven altijd in het nu. Hoor hoe ze langs de zee, de zon, het verlangen en de clowns richting het einde bewegen. Denk je dat het goedkomt?
Een heel scala aan artiesten zal langskomen: Toon Hermans, Huub Oosterhuis, Drs. P, Veldhuis & Kemper, Lenette van Dongen en vele anderen.

Het concert begint deze keer om 14.00 uur. U bent welkom vanaf 13.30 uur.
Na afloop is er gelegenheid om na te praten en vragen te stellen over de buitenplaats onder het genot van een hapje en een drankje.
De toegang is vrij, wel is er na afloop een collecte.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus opgave is verplicht.
Dat kan via info@kunstkleinekerksteenwijk.nl, volgens de regel ‘wie het eerst komt,
die het eerst maalt’

21 sep 2024 – Saxofoonkwartet Bora

21 september speelt het saxofoonkwartet Bora in de Kleine Kerk. Aanvang 15:00u.

17 juli – 14 augustus 2024: Verschillende orgelconcerten

6 juli 2024 – Pieter Dirksen

16 maart 2024 – Maaike Gerritsen

4 november 2023: Koor ‘La Muze’

Op 4 november was er een concert van het koor ‘La Muze’ uit Zwartsluis in de Kleine Kerk.

Een impressie is hier te bekijken.

19 juli – 16 augustus 2023 Orgelconcerten reeks

9 augustus 2023 – Orgelconcert Wilbren Jonkers
Wibren Jonkers (1999) studeert hoofdvak orgel aan het Conservatorium van Amsterdam bij Pieter van Dijk en Matthias Havinga. Lessen basso continuo en improvisatie krijgt hij van Miklós Spányi. Daarnaast volgt hij bijvak klavecimbel en klavichord bij Menno van Delft en bijvak piano bij Jaap Kooi. Aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) studeert Wibren kerkmuziek bij Hayo Boerema, Arie Hoek en Hanna Rijken. Masterclasses volgde hij bij onder anderen Michel Bouvard, Ben van Oosten, Louis Robilliard en Thomas Trotter.
Naast zijn muzikale activiteiten studeert hij theologie aan de Theologische Universiteit Apeldoorn. Als kerkorganist is Wibren verbonden aan kerken in Amersfoort, Amsterdam en Nunspeet. Daarnaast is hij vesperorganist van de Oude Kerk in Amsterdam en cantor van de Protestantse Gemeente Zeewolde. Hij geeft orgel- en pianoles en is actief als concertorganist, continuospeler en begeleider van koren en solisten. Wibren won prijzen op verschillende concoursen, waaronder de eerste prijs op het Duyschot Orgelconcours (2022) in Amsterdam.

Het concert begint om 13.00 uur en duurt ongeveer een uur.

16 augustus 2023 – Orgelconcert Luuk Schuurman
Luuk Schuurman (2003) ontving zijn eerste orgellessen van Evan Bogerd, die hem tevens voorbereidde op zijn conservatoriumstudie. Momenteel studeert hij aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar Jos van der Kooy zijn hoofdvakdocent is voor orgel. Op het gebied van kerkmuziek ontvangt hij privélessen van Toon Hagen.
Sinds 2022 is Schuurman als cantor-organist verbonden aan de Evangelisch-Lutherse Kerk te Zwolle. Schuurman ontving masterclasses van gerenommeerde organisten en won meerdere eerste prijzen op verschillende orgelconcoursen.
Naast zijn concertpraktijk als organist is Schuurman actief als begeleider van diverse koren en solisten en heeft hij een particuliere lespraktijk.
Een uitgebreide cv en een concertagenda is te vinden op zijn website: www.luukschuurman.nl.

30 september 2023 – Huiskamerconcert Columba van Geldrop

Muziek is de rode draad in het leven van Columba. Het maakt haar blij, ontspant, troost, inspireert en verbindt met anderen.
Columba geeft les, treedt op en trekt rond als troubadour. Muziek geeft haar altijd plezier en zingeving in haar leven.
“Muziek is een universele taal, wordt door iedereen begrepen, verbindt zonder woorden, raakt rechtstreeks het hart en is helend voor lichaam, geest en ziel”.

De titel van haar optreden op 30 september is: ‘Laat je maar horen’.
Ze brengt een gevarieerd programma met zelfgeschreven liedjes. Met humor en diepgang komen onderwerpen aan bod die iedereen raakt. Daarbij begeleidt ze zichzelf op verschillende instrumenten. Dit alles afgewisseld met betoverend harpspel.
Een verrassend en boeiend optreden voor iedereen!
Het concert begint om 15.00 uur, vanaf 14.30 uur gaat de deur open voor een kopje koffie of thee. Na afloop is er gelegenheid om na te praten en vragen te stellen over de buitenplaats Huize De Bult onder het genot van een hapje en een drankje.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus opgave is verplicht.
Dat kan via info@kunstkleinekerksteenwijk.nl, volgens de regel ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’.
U krijgt bericht van welkom met nadere informatie.

Helaas is Huize De Bult niet rolstoel-toegankelijk.
Adres: Bultweg 7, 8346 KA, De Bult.

26 juli 2023 – Orgelconcert Andries Bogert
Andries Bogerd (2003) werd voorbereid op zijn conservatoriumstudie door Yde Raap. In september 2020 startte hij zijn studie bij Theo Jellema aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Sinds 2021 studeert hij hoofdvak orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Daarnaast krijgt hij bijvak piano van Wim Voogd. Masterclasses en lessen volgde hij bij Pieter Dirksen, Michel Bouvard, Hayo Boerema, Leo van Doeselaar, Anton Pauw en Daan Manneke.  In mei 2023 won hij het Duyschot Orgelconcours Amsterdam in de conservatoriumcategorie. Als organist is hij verbonden aan diverse Friese kerken.

Het concert begint om 13.00 uur en duurt ongeveer een uur.

2 augustus 2023 – Orgelconcert Dick Sanderman
Dick Sanderman (1956) studeerde orgel bij Jaap Dragt aan het Conservatorium te Zwolle. Verder volgde hij zomercursussen bij o.a. Daniel Roth, Hans Haselböck en Jean Guillou. In 1983 werd hij winnaar van het Nationaal Orgelimprovisatieconcours te Bolsward. Hij concerteerde onder meer in Napels (1981), in Engelse kathedralen (1988), Parijs (1991), Jeruzalem (1999), Oxford (2012), Vilnius (2013), Harrogate (2015, 2017) en Horbury (2023).
Dick Sanderman was 48 jaar verbonden aan de Muziekschool in Rijssen, waarvan bijna 40 jaar als directeur. In september gaat hij daar met pensioen. Hij is stadsorganist voor het orgel in het gemeentehuis van Rijssen. Als kerkorganist is hij verbonden aan de protestantse gemeenten van Rijssen en Hellendoorn. Hij is redactielid van het maandblad De Orgelvriend en fungeert als gecommitteerde tijdens examens kerkelijk orgelspel. Mede vanwege zijn verdiensten voor de kerkmuziek werd hij in 2015 benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau.
Website: https://dicksanderman.nl/

Het concert begint om 13.00 uur en duurt ongeveer een uur.

19 juli 2023 – Orgelconcert Jos van der Kooy
Jos van der Kooy werd in 1951 geboren in Rotterdam-Delfshaven. Hij is kerkorganist van de Arminiuskerk in Rotterdam en concertorganist van de Raad van State in Den Haag. Als docent voor het hoofdvak orgel werkt hij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Universiteit Leiden. Hij heeft een grote concertpraktijk. Beheersing van een breed repertoire, inzet voor hedendaagse muziek en het propageren van improvisatiekunst zijn kenmerkend voor zijn artistiek profiel. Van 1965 tot 2019 was hij kerkmusicus Amsterdam, waar hij bijna veertig jaar verbonden was aan de Westerkerk. Daar nam hij het initiatief voor de reconstructie van het Duyschot orgel dat in 1992 werd voltooid. Van 1990 tot 2017 was hij stadsorganist van Haarlem. Daar was hij de drijvende kracht achter de restauratie in 2006 van het Cavaillé-Coll orgel in de Philharmonie.

In de loop der jaren werden hem veel prijzen en onderscheidingen toegekend. Zo was hij in 1980 en 1981 winnaar van het Internationaal Improvisatie Concours Haarlem.

Meer informatie: www.josvanderkooy.com

17 Juni 2023 Tir-nan-Og, harpconcert met Marije Vijselaar

20 mei 2023 – Musica sacra et profana

15 april 2023 – Huiskamerconcert met Harpist Jan Jonker “Un Giorno”

Tijdens dit Harpconcert nodig ik u graag uit om met mij mee te gaan door “Un Giorno”, een dag, van zonsopgang tot en met de nacht, op verschillende Harpen en met veelzijdige muziek van o.a. Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Antonio Vivaldi, Claude Debussy, Lisa Lynne, en nog een aantal andere componisten.
En zoals een dag zich kan ontvouwen met onverwachte verrassingen, geldt dat ook voor “Un Giorno” ?!

De meesten noemen me HarpJan en officieel is het Jan Jonker C.T.H.P. In 2009 ben ik als 1 van de eerste drie Nederlanders afgestudeerd als Harp Therapeut in de USA, waar ik de opleiding heb gevolgd, en sinds die tijd werkzaam in het vak.
In 2017 afgestudeerd in Duitsland aan het Institut für Harfe und Musikheilkunde als Harfenist in der sozialen Begleitung mit Zusatz Sterbebegleitung.
Daarvoor heb ik 27 jaar gewerkt in “Omroepland” als consultant Music & Sound en inmiddels 29 jaar ervaring als Integraal Massage Therapeut (HBO).
Wat de Harp betreft, vergezelt die mij bijna m’n hele leven tot nu toe. (Harpstudie Amsterdam 1974).
Ik heb 20 jaar gespeeld in Renaissance Ensemble “El Fuego” en een flink aantal jaren met de Harp als ‘leader of the band” in “Quintteto Piccola Mancanza”.
Daarnaast werk ik als Harp Therapeut, geef Harples en leid studenten op in het vak Harp Therapie.

2022

Zaterdag 10 december 2022 Jubileumconcert met Otto Voci

Èen geluidsopname van het concert is terug te luisteren via Kerkdiensten beluisteren Kleine Kerk Steenwijk: https://kerkdienstluisteren.nl/kerken/gkvsteenwijk/app/

Otto Voci Ede werd in 2014 opgericht door een aantal enthousiaste zangers, deze hadden de behoefte om ook in kleiner gezelschap te musiceren en op projectbasis uitvoeringen te verzorgen of medewerking te verlenen aan concerten. Het ensemble bestaat uit 8 ervaren koorzangers uit Ede en omgeving. Het repertoire beslaat oude en hedendaagse klassieke koormuziek welke meestal a capella, maar soms ook met pianobegeleiding wordt uitgevoerd. Werken van o.a. Thomas Tallis, William Byrd, Brahms, Ola Gjeilo, Morten Lauritsen en Eric Withacre.
Otto Voci heeft in de afgelopen jaren onder andere huisconcerten verzorgd, er is medewerking verleend bij twee diensten in de Edesche Concertzaal met als thema’s: Ubi Caritas en in december 2016 Lessons and Carols en diverse malen opgetreden in de Oude Kerk in Ede tijdens het korenfestival: “koren op weg naar de kerst”. Ook trad Otto Voci regelmatig op bij Cultureel Café Dante in Ede. Een cultureel inloop café, met een keer per maand een open podium voor amateurkunst.
Maar ook sfeervolle muzikale begeleiding bij een uitvaart, of vrolijker: een huwelijksvoltrekking is Otto Voci niet vreemd.

Contact: info@ottovoci-ede.nl

Zaterdag 27 augustus 2022: Lonne Pondman

Huiskamerconcert in Buitenplaats Huize De Bult met een optreden van Lonne Pondman, met viool en zang.

Wil je meer zien en horen ga dan naar: http://lonnepondman.nl/  

20 juli -17 augustus: Orgelconcerten

Zaterdag 12 maart 2022: Duo Fluitekruid

Duo Fluitekruid

Fluitekruid is gestart als fluitensemble Fluitekruid in 1999.
Inmiddels  is het ensemble veranderd in een dwarsfluitduo bestaande uit: Dieny de Vos en Caroline Roth.
Het repertoire van Fluitekruid  bestaat uit klassieke en geestelijk muziek. Er wordt regelmatig meegewerkt aan kerkdiensten en culturele activiteiten.
Na een lange coronaperiode waarin niet veel mogelijk was, zijn we blij weer te kunnen optreden!

Voor het boeken van optredens kunt u contact opnemen met :
Dieny de Vos
tel. 06-25134284
hadidevos@andreagmail.com


Zaterdag 5 feb 2022 : Blaaskwintet BLISS

Hier een kleine impressie van het concert.


Zaterdag 14 augustus 2001 : Tickled Pink

Romantisch harp-fluit duo

Fluit en harp; een mooiere combinatie is bijna niet te bedenken in de wereld van klassieke muziek! Mozart schreef zo’n 250 jaar geleden al voor deze bijzondere combinatie zijn beroemde harp-fluit concert.

Beide instrumenten lenen zich fantastisch voor o.a. het romantisch repertoire, maar laat u zich vooral verrassen door de enorme diversiteit: van Bach tot Bordeel.

Tickled Pink komt van een Engelse uitdrukking ‘enjoyment great enough to make the recipient glow with pleasure’, of ook wel ‘being greatly pleased’ wat vrij vertaald in het Nederlands neer komt op ‘ergens mee in je sas zijn’.

Precies hoe beide musici graag op het podium staan en hun muziek overbrengen aan het publiek.

Fluitiste Linda Speulman en harpiste Marije Vijselaar kennen elkaar van het Cultuurbedrijf NOP uit Emmeloord. Beide musici zijn o.a. als docenten aan deze kunstinstelling verbonden en speelden voor het eerst samen in 2018 tijdens het Nieuwjaarsconcert op Schokland.

Beide musici hebben roots in het Verenigd Koninkrijk, waar Linda heeft gestudeerd aan de Royal Academy of Music in Londen en Marije een paar jaar heeft gewerkt voor een harpbedrijf.

Linda Speulman behaalde in 2015 haar Master of Arts diploma aan de Royal Academy of Music in Londen waar zij lessen volgde bij William Bennett, Kate Hill en Patricia Morris. Daarvoor heeft zij haar Bacheloropleiding bij Gudrun Bourel aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle afgerond.

Als orkestfluitist remplaceert Linda bij verschillende orkesten zoals Het Gelders Orkest, Het Nederlands Philharmonisch Orkest, Philharmonie ZuidNederland en maakt zij onderdeel uit van rebellencollectief Pynarello. Verder speelt zij regelmatig met het Rietveld Ensemble.

Al jarenlang heeft Linda een grote passie voor het geven van fluitlessen. In 2015 werd zij geselecteerd als assistent docente voor de William Bennett International Flute Summer School. Hier mocht zij lesgeven aan zeer getalenteerde internationale fluitisten. Sinds 2016 is Linda als dwarsfluit docente werkzaam bij het Cultuurbedrijf Noordoostpolder waar zij met heel veel plezier en enthousiasme haar passie overbrengt op haar leerlingen.

www.lindaspeulman.com

Marije Vijselaar is een ware allround harpiste en speelt in de meest uiteenlopende bezettingen, maar haar hart ligt met name bij de kamermuziek. Vooral de muziek die is geschreven uit de periode rond de ‘fin de siècle’, het Impressionisme. Componisten als Debussy en Ravel hebben ware meesterstukken voor het instrument geschreven.

Marije werd op 16-jarige leeftijd aangenomen in de Jong Talent Klas aan het Conservatorium van Amsterdam, daar studeerde zij bij harp pedagoge Erika Waardenburg waar zij zowel de Bachelor als de Master opleiding volgde. Tijdens haar studie volgde Marije vele masterclasses bij harp grootheden als Isabelle Moretti, Isabelle Perrin, Petra van der Heide.

Met harpiste Colet Nierop vormt zij ‘DuoDyade’ en met Engelse violist Giles Francis vormt zij ‘Duo Francis & Vijselaar’ met hem speelt zij zowel in Nederland als in Engeland.

Marije is ook actief als docente, zij geeft les aan jong en oud en heeft een bloeiende lespraktijk opgebouwd.  Zij is verbonden aan ‘Kunstencentrum Atrium’ in Sneek en ‘Cultuurbedrijf NOP’ in Emmeloord, naast ook een lespraktijk aan huis.

www.marijevijselaar.nl