Concerten Archief

Zaterdag 10 december 2022 Jubileumconcert met Otto Voci

Èen geluidsopname van het concert is terug te luisteren via Kerkdiensten beluisteren Kleine Kerk Steenwijk: https://kerkdienstluisteren.nl/kerken/gkvsteenwijk/app/

Otto Voci Ede werd in 2014 opgericht door een aantal enthousiaste zangers, deze hadden de behoefte om ook in kleiner gezelschap te musiceren en op projectbasis uitvoeringen te verzorgen of medewerking te verlenen aan concerten. Het ensemble bestaat uit 8 ervaren koorzangers uit Ede en omgeving. Het repertoire beslaat oude en hedendaagse klassieke koormuziek welke meestal a capella, maar soms ook met pianobegeleiding wordt uitgevoerd. Werken van o.a. Thomas Tallis, William Byrd, Brahms, Ola Gjeilo, Morten Lauritsen en Eric Withacre.
Otto Voci heeft in de afgelopen jaren onder andere huisconcerten verzorgd, er is medewerking verleend bij twee diensten in de Edesche Concertzaal met als thema’s: Ubi Caritas en in december 2016 Lessons and Carols en diverse malen opgetreden in de Oude Kerk in Ede tijdens het korenfestival: “koren op weg naar de kerst”. Ook trad Otto Voci regelmatig op bij Cultureel Café Dante in Ede. Een cultureel inloop café, met een keer per maand een open podium voor amateurkunst.
Maar ook sfeervolle muzikale begeleiding bij een uitvaart, of vrolijker: een huwelijksvoltrekking is Otto Voci niet vreemd.

Contact: info@ottovoci-ede.nl

Zaterdag 27 augustus 2022: Lonne Pondman

Huiskamerconcert in Buitenplaats Huize De Bult met een optreden van Lonne Pondman, met viool en zang.

Wil je meer zien en horen ga dan naar: http://lonnepondman.nl/  

20 juli -17 augustus: Orgelconcerten

Zaterdag 12 maart 2022: Duo Fluitekruid

Duo Fluitekruid

Fluitekruid is gestart als fluitensemble Fluitekruid in 1999.
Inmiddels  is het ensemble veranderd in een dwarsfluitduo bestaande uit: Dieny de Vos en Caroline Roth.
Het repertoire van Fluitekruid  bestaat uit klassieke en geestelijk muziek. Er wordt regelmatig meegewerkt aan kerkdiensten en culturele activiteiten.
Na een lange coronaperiode waarin niet veel mogelijk was, zijn we blij weer te kunnen optreden!

Voor het boeken van optredens kunt u contact opnemen met :
Dieny de Vos
tel. 06-25134284
hadidevos@andreagmail.com


Zaterdag 5 feb 2022 : Blaaskwintet BLISS

Hier een kleine impressie van het concert.


Zaterdag 14 augustus 2001 : Tickled Pink

Romantisch harp-fluit duo

Fluit en harp; een mooiere combinatie is bijna niet te bedenken in de wereld van klassieke muziek! Mozart schreef zo’n 250 jaar geleden al voor deze bijzondere combinatie zijn beroemde harp-fluit concert.

Beide instrumenten lenen zich fantastisch voor o.a. het romantisch repertoire, maar laat u zich vooral verrassen door de enorme diversiteit: van Bach tot Bordeel.

Tickled Pink komt van een Engelse uitdrukking ‘enjoyment great enough to make the recipient glow with pleasure’, of ook wel ‘being greatly pleased’ wat vrij vertaald in het Nederlands neer komt op ‘ergens mee in je sas zijn’.

Precies hoe beide musici graag op het podium staan en hun muziek overbrengen aan het publiek.

Fluitiste Linda Speulman en harpiste Marije Vijselaar kennen elkaar van het Cultuurbedrijf NOP uit Emmeloord. Beide musici zijn o.a. als docenten aan deze kunstinstelling verbonden en speelden voor het eerst samen in 2018 tijdens het Nieuwjaarsconcert op Schokland.

Beide musici hebben roots in het Verenigd Koninkrijk, waar Linda heeft gestudeerd aan de Royal Academy of Music in Londen en Marije een paar jaar heeft gewerkt voor een harpbedrijf.

Linda Speulman behaalde in 2015 haar Master of Arts diploma aan de Royal Academy of Music in Londen waar zij lessen volgde bij William Bennett, Kate Hill en Patricia Morris. Daarvoor heeft zij haar Bacheloropleiding bij Gudrun Bourel aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle afgerond.

Als orkestfluitist remplaceert Linda bij verschillende orkesten zoals Het Gelders Orkest, Het Nederlands Philharmonisch Orkest, Philharmonie ZuidNederland en maakt zij onderdeel uit van rebellencollectief Pynarello. Verder speelt zij regelmatig met het Rietveld Ensemble.

Al jarenlang heeft Linda een grote passie voor het geven van fluitlessen. In 2015 werd zij geselecteerd als assistent docente voor de William Bennett International Flute Summer School. Hier mocht zij lesgeven aan zeer getalenteerde internationale fluitisten. Sinds 2016 is Linda als dwarsfluit docente werkzaam bij het Cultuurbedrijf Noordoostpolder waar zij met heel veel plezier en enthousiasme haar passie overbrengt op haar leerlingen.

www.lindaspeulman.com

Marije Vijselaar is een ware allround harpiste en speelt in de meest uiteenlopende bezettingen, maar haar hart ligt met name bij de kamermuziek. Vooral de muziek die is geschreven uit de periode rond de ‘fin de siècle’, het Impressionisme. Componisten als Debussy en Ravel hebben ware meesterstukken voor het instrument geschreven.

Marije werd op 16-jarige leeftijd aangenomen in de Jong Talent Klas aan het Conservatorium van Amsterdam, daar studeerde zij bij harp pedagoge Erika Waardenburg waar zij zowel de Bachelor als de Master opleiding volgde. Tijdens haar studie volgde Marije vele masterclasses bij harp grootheden als Isabelle Moretti, Isabelle Perrin, Petra van der Heide.

Met harpiste Colet Nierop vormt zij ‘DuoDyade’ en met Engelse violist Giles Francis vormt zij ‘Duo Francis & Vijselaar’ met hem speelt zij zowel in Nederland als in Engeland.

Marije is ook actief als docente, zij geeft les aan jong en oud en heeft een bloeiende lespraktijk opgebouwd.  Zij is verbonden aan ‘Kunstencentrum Atrium’ in Sneek en ‘Cultuurbedrijf NOP’ in Emmeloord, naast ook een lespraktijk aan huis.

www.marijevijselaar.nl