Concerten 2023

19 juli – 16 augustus Orgelconcerten reeks

9 augustus – Orgelconcert Wilbren Jonkers
Wibren Jonkers (1999) studeert hoofdvak orgel aan het Conservatorium van Amsterdam bij Pieter van Dijk en Matthias Havinga. Lessen basso continuo en improvisatie krijgt hij van Miklós Spányi. Daarnaast volgt hij bijvak klavecimbel en klavichord bij Menno van Delft en bijvak piano bij Jaap Kooi. Aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) studeert Wibren kerkmuziek bij Hayo Boerema, Arie Hoek en Hanna Rijken. Masterclasses volgde hij bij onder anderen Michel Bouvard, Ben van Oosten, Louis Robilliard en Thomas Trotter.
Naast zijn muzikale activiteiten studeert hij theologie aan de Theologische Universiteit Apeldoorn. Als kerkorganist is Wibren verbonden aan kerken in Amersfoort, Amsterdam en Nunspeet. Daarnaast is hij vesperorganist van de Oude Kerk in Amsterdam en cantor van de Protestantse Gemeente Zeewolde. Hij geeft orgel- en pianoles en is actief als concertorganist, continuospeler en begeleider van koren en solisten. Wibren won prijzen op verschillende concoursen, waaronder de eerste prijs op het Duyschot Orgelconcours (2022) in Amsterdam.

Het concert begint om 13.00 uur en duurt ongeveer een uur.

16 augustus – Orgelconcert Luuk Schuurman
Luuk Schuurman (2003) ontving zijn eerste orgellessen van Evan Bogerd, die hem tevens voorbereidde op zijn conservatoriumstudie. Momenteel studeert hij aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar Jos van der Kooy zijn hoofdvakdocent is voor orgel. Op het gebied van kerkmuziek ontvangt hij privélessen van Toon Hagen.
Sinds 2022 is Schuurman als cantor-organist verbonden aan de Evangelisch-Lutherse Kerk te Zwolle. Schuurman ontving masterclasses van gerenommeerde organisten en won meerdere eerste prijzen op verschillende orgelconcoursen.
Naast zijn concertpraktijk als organist is Schuurman actief als begeleider van diverse koren en solisten en heeft hij een particuliere lespraktijk.
Een uitgebreide cv en een concertagenda is te vinden op zijn website: www.luukschuurman.nl.

30 september – Huiskamerconcert Columba van Geldrop

Muziek is de rode draad in het leven van Columba. Het maakt haar blij, ontspant, troost, inspireert en verbindt met anderen.
Columba geeft les, treedt op en trekt rond als troubadour. Muziek geeft haar altijd plezier en zingeving in haar leven.
“Muziek is een universele taal, wordt door iedereen begrepen, verbindt zonder woorden, raakt rechtstreeks het hart en is helend voor lichaam, geest en ziel”.

De titel van haar optreden op 30 september is: ‘Laat je maar horen’.
Ze brengt een gevarieerd programma met zelfgeschreven liedjes. Met humor en diepgang komen onderwerpen aan bod die iedereen raakt. Daarbij begeleidt ze zichzelf op verschillende instrumenten. Dit alles afgewisseld met betoverend harpspel.
Een verrassend en boeiend optreden voor iedereen!
Het concert begint om 15.00 uur, vanaf 14.30 uur gaat de deur open voor een kopje koffie of thee. Na afloop is er gelegenheid om na te praten en vragen te stellen over de buitenplaats Huize De Bult onder het genot van een hapje en een drankje.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus opgave is verplicht.
Dat kan via info@kunstkleinekerksteenwijk.nl, volgens de regel ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’.
U krijgt bericht van welkom met nadere informatie.

Helaas is Huize De Bult niet rolstoel-toegankelijk.
Adres: Bultweg 7, 8346 KA, De Bult.