Exposities

Expositie PERSPECTIEF in Kleine Kerk Steenwijk in de Vrouwenstraat

Context, Diepte, Gezichtspunt, Invalshoek, Kans, Vergezicht, Vooruitzicht, Zienswijze.

Allemaal alternatieve benamingen voor dat woord Perspectief. En deze benamingen zal je zeker terugvinden in de expositie!

Van donderdag 2 september tot zaterdag 25 kunt u genieten van deze prachtige foto-expositie die is samengesteld door Ina Vrinssen, Jolanda Vermaire en Sonny Lie.

Dat de invalshoek van deze fotografen totaal anders is maakt het een mooie afwisselende combinatie. Ina Vrinssen zet met haar macro fotografie een kunstig beeld neer van allerhande bloemen, Jolanda Vermaire vangt de blikken van mensen die daarmee een eigen verhaal vertellen en Sonny Lie geeft bijzondere gezichtspunten door het gebruik van lijnenspel.

De expositie is te bezichtigen op donderdag en vrijdag van 13.00-16.00 uur en zaterdag van 10.30-16.00 uur.

Loop gerust binnen, toegang is vrij.

Zomer-expositie 2021

DE RUIMTE

Opening: zaterdag 3 juli 2021 om 15.00 uur

Expositie geopend op woensdagen van 7 juli t/m 18 augustus 2021

Er is weer ruimte voor het beleven van kunst in de Kleine Kerk, zelfs met een feestelijke opening! Na een lange periode van rust, zijn we heel blij om weer een expositie aan te kunnen bieden.

Zes woensdagen, vanaf woensdag 7 juli, kunt u genieten van het werk van Annewil Jansen, Geeske Bangma en Marijke Braad. Annewil Jansen verbeeldt in haar werk kwetsbaarheid, leven en verval. Geeske Bangma laat zich inspireren door de veranderingen in de natuur en gebruikt daarvoor textiele technieken. Marijke Braad schildert de natuur meer realistisch en heeft oog voor het detail. Drie kunstenaars met een totaal verschillende weergave van DE RUIMTE; de ruimte die onze natuurlijke omgeving biedt.

De feestelijke opening van deze expositie is op zaterdagmiddag 3 juli om 15.00 uur. Chris Braat, gebiedsmanager Weerribben-Wieden van Natuurmonumenten, verricht de opening. Er is muzikale omlijsting door Henk Braad van het Harmonium Museum in Paasloo en de kunstenaars vertellen over hun werk. Tijdens een informeel samenzijn daarna zijn de kunstenaars aanwezig voor een verdere toelichting. Weet u van harte uitgenodigd!

De Kleine Kerk is op woensdagen geopend van 10.30-16.00 uur.

Loop gerust binnen, toegang is vrij.