16 juli: Duo Just Fantasy

Datum: 
zaterdag, 16 juli, 2016 - 15:00 tot 16:00

'Cause all of me, loves all of you', zingt John Legend in zijn bekende hit 'All of me'. Teksten die de hartstochtelijke liefde bezingen en die zo uit het Hooglied genomen kunnen zijn.

Het duo 'Just Fantasy' (Marjon Strijk, sopraan en Henk Veldman, orgel) heeft een nieuw programma samengesteld met prachtige love songs van o.a. John Legend, Billy Joël, Carole King maar ook met songs waarin maatschappelijke thema’s of een aanklacht tegen de macht tot uiting wordt gebracht ‘Everybody got to learn sometime’ van the Korgis. Ook staat 'Fool on the hill' van The Beatles  'Bright eyes' van Art Garfunkel en ‘Dust in the  wind’ van Kansas op het programma.

 

Eén ding hebben alle liederen gemeen: ze vertellen over het verlangen naar liefde, acceptatie en verbondenheid. Teksten die soms laten zien hoe absurd de wereld in elkaar zit, maar toch steeds met een hoopgevende boodschap waarin lichtpuntjes te zien en te horen zijn.

Het nieuwe programma van Marjon en Henk wil daar over zingen en na een zeer succesvolle start in 2015 zijn wij verheugd ook dit jaar weer volop door het land te mogen concerteren.

 

Popsongs in een klassiek jasje

Programma: 
Bohemian Rhapsody
Queen
-
I love you just the way you are
Billy Joël
-
Dust in the wind
Kansas
-
Bright eyes
Art Garfunkel
-
Rolling in the deep
Adele
-
Everybody's got to learn sometime
The Korgis
-
Time
The Alan Parsons Project
-
Money for nothing (orgelsolo)
Dire Straits
-
You've got a friend
Carole King
-
You take my breath away
Queen
-
Fool on the hill
The Beatles
-
Birds
Anouk
-
All of me
John Legend
-
Memory
Andrew Lloyd Webber
-
God only knows
The Beach Boys
-
TOEGIFT: Sweet Goodbyes
Krezip
-
Uitvoerende(n): 
Henk Veldman
CV: 

Henk Veldman ontving zijn eerste muziekonderricht van Kees Steketee, die hem voorbereidde op de orgelstudie aan het Groninger Conservatorium. Aldaar studeerde hij bij Wim van Beek. Het diploma Uitvoerend Musicus behaalde hij in 1996 aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem bij Theo Jellema. Tevens behaalde hij het diploma Tweede Fase aan de Nederlandse Beiaardschool met als docent Bernard Winsemius. Hij won diverse prijzen tijdens internationale beiaardconcoursen, waaronder de prijs voor de beste volksliedbewerking tijdens het concours te Groningen in 2000. Ook was hij laureaat van de Vijfde Internationale Koningin Fabiolawedstrijd voor beiaard in 2003. Hij is vaste bespeler van de Hemonybeiaard te Middelstum, beiaardier te Raalte en adjunct-beiaardier te Rhenen. Bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft hij een aantal jaren als klokkendeskundige zijn diensten mogen inzetten voor een verantwoord instandhoudingsbeleid. Sinds 2003 is hij mede-eigenaar van de muziekuitgeverij Edition Pors, die zich heeft gespecialiseerd in het verzorgen van professionele orgel- en beiaarduitgaven. Als organist is hij verbonden aan de Fonteinkerk, de Oud-Katholieke Kerk te Amersfoort en de Hippolytuskerk in Middelstum.

Sinds maart 2015 vormt hij een duo met Marjon Strijk – sopraan: ‘Just Fantasy’, waarmee hij een cd heeft opgenomen met daarop uitsluitend popsongs uit de jaren 80 en heden in bewerking voor sopraan en kerkorgel. Het initiatief sloeg zo aan dat ze samen inmiddels met een heuse tour door Nederland bezig zijn.

 

Marjon Strijk
CV: 

De sopraan Marjon Strijk studeerde solozang bij Jeanne Companjen en Eugenie Dietewig. Momenteel  wordt zij ge-coached door Elena Vink. Masterclasses volgde zij o.a. bij Michael Chance en Ulrich Eisenlohr.

Als soliste wordt zij veelvuldig gevraagd en haar repertoire omvat vele stijlperioden: van o.a. Schütz, Bach, Mozart, Brahms naar hedendaagse repertoire. Onlangs zong zij de indrukwekkende cyclus van H. Andriessen voor sopraan en orkest: “Miroir de Peine” en maakte zij indruk met haar rol als Anne Frank in het oratorium “Annelies” van James Witbourn. Marjon werkte met vele dirigenten o.a.:  Jos van Veldhoven, Peter Dijkstra, Harry van der Kamp en Klaas Stok.

Naast haar solo-optredens zingt Marjon Strijk als freelancer in verscheidene professionele ensembles. -De Nederlandse Bachvereniging -Het Nederlands kamerkoor -Het Brabant Muzykcollegie (solistenensemble) -Sinds 2008 is zij vast verbonden aan het vermaarde solistenensemble Quink. De kerst CD van Quink werd gewaardeerd met een 10 door het gerenommeerde blad ‘Luister’! Ook de nieuwste cd; ‘Music, when soft voices die’ werd zeer goed ontvangen door de internationale pers.

Marjon werkte zmee aan verschillende CD opnamen, zowel solistisch (Bach’s Matthaus en Johannes  Passion  en vele Bachcantates) als met het genoemde ensemble Quink en het Brabants Muzyk Collegie.

Ook in het Theater heeft zij haar sporen nagelaten o.a. met een productie van Theater Sonnevanck o.l.v. regisseur Flora Verbrugge. Dit betrof een productie met liederen en duetten van Händel, Monteverdi en Purcell waarmee zij vele voorstellingen in Nederland en België vertolkte.

Haar meest recente CD bedraagt een POP cd. Deze solo cd bevat 16 popsongs uit de jaren 70 tot heden in prachtige bewerkingen voor orgel en sopraan. Samen met Henk Veldman (die ook de bewerkingen maakte)  toert ze op dit moment door Nederland met 24 concerten.

 

Tot slot richt Marjon zich graag op de liedkunst en werkt met verschillende organisten en pianisten, waaronder: Henk van Zonneveld, Ruud Huijbregts, David Boos en met pianiste Ineke Opstal.