Expositie KUNSTwerk

Van 17 juli tot en met 21 augustus is de expositie KUNSTwerk te zien. Deze foto-expositie is samengesteld door Hille Monster, Tara Kiers en Nathalie den Besten. Openingstijden: iedere woensdag van 10.30 - 16.00 uur.

Officiële opening: zaterdag 13 juli 2019, 15.00 uur.

Op de woensdagen van 17 juli t/m 14 augustus is er om 14.00 uur een orgelconcert. We begroeten u graag op de expositie of bij een orgelconcert. De toegang is altijd vrij!

Datum: 
woensdag, 17 juli, 2019 - 10:30 tot woensdag, 21 augustus, 2019 - 16:00
Hille Monster

‘Vroeger keek ik om te kijken en tegenwoordig kijk ik om te zien’

In een grijs verleden ben ik in aanraking gekomen met fotografie. Analoog wel te verstaan. Lekker kliederen met bakjes fixeer, ontwikkelaar en water. Zwart/wit foto’s waren toen redelijk betaalbaar en niet te complex voor een amateur.

Op een gegeven moment kwam de hobby in de vergetelheid. Tot dat een jaar of 10 geleden er weer een digitale camera in huize Monster verscheen. Gewoon een simpel ding, maar wel weer leuk.

De camera werd steeds vaker gepakt en meegenomen. De familie noemde mij al gekscherend 'Joop van Tellingen'.

Een jaar of 3 geleden ging de rem helemaal los ging en zijn we aangeland op de plek waar we nu zijn.

Ik woon mijn hele leven alin de Noordoostpolder. Geboren in 1965 in Ens en sinds een jaar of 20 woonachtig te Bant.

Wanneer je in de polder woont is het tegenwoordig lastig om landschapsfoto's te maken zonder windmolens op de achtergrond. Vandaar dat ik vaak uitwijk naar locaties buiten de polder.

Mijn interesses wat betreft het fotograferen zijn zeer divers.  Het loopt uitéén van natuur,  techniek en van mensen naar dieren. Dit is ook duidelijk te zien in mijn portfolio.

Mijn werk is te vinden op:

Tara Kiers

Geboren in 1985 in Emmen groeide ik op met buiten spelen en dwalen door de bossen. Een heerlijke plek waar ik 32 jaar gewoond heb voordat ik naar het prachtige Steenwijk met zo’n heerlijk gevarieerde omgeving verhuisde. Van jongs af aan ben ik altijd gefascineerd geweest door het buiten zijn en vertaalde dit door te tekenen en te schilderen. 

Na de Havo heb ik dan ook een opleiding tot Docent Beeldende Kunst en Vormgeving afgerond op de Academie Minerva en sindsdien kan ik alles wat ik zo graag zie en doe delen met jonge mensen. Ik geef tot op heden dan ook met veel plezier les op een middelbare school in Hoogeveen waar ik mijn hobby met mijn werk prima kan combineren, hoewel ik tegenwoordig ook de trotse eigenaresse ben van www.tarakiekt.nl, waar ik mijn werk kan delen met anderen.

Naast mijn werk heb ik twee prachtige kinderen en ik merkte dat het tekenen en schilderen me veel tijd en energie gingen kosten. Fotografie daarentegen is voor mij het medium waarin ik alles kwijt kan, de kinderen gaan meestal ook mee en dienen regelmatig als fotomodel. Ook geeft het maken van foto’s me de kans om even te vluchten uit de waan van de dag en gewoon te genieten van het buiten zijn. 

Voor mij is het belangrijk om bewust te blijven van de schoonheid die de wereld te bieden heeft en mij te verwonderen over de magie van natuurlijk licht, de seizoenen, een blik in iemands ogen of de beweging van water. Door dit vast te leggen heb ik de mogelijkheid om mijn blik op de wereld te delen met anderen, in de hoop mensen te inspireren om soms even stil te blijven staan bij al het moois dat er om ons heen te zien is.

Nathalie den Besten

8 jaar geleden is mijn passie voor fotografie meer en meer aangewakkerd. Met de geboorte van mijn dochter wilde ik beter leren fotograferen. Ik kocht een 'goede' camera, volgde een cursus en ik ging veel op pad.

Ik ben geboren in Steenwijk in 1983, opgegroeid in Giethoorn en ondertussen woonachtig in Vollenhove.

Wanneer je in een prachtig gebied woont, dan is het niet moeilijk om mooie platen te maken. Maar er is altijd 1 plek waar ik 'echt' tot rust kom en waar ik mij echt heel erg prettig voel. Dat is het strand.

Wanneer de wolken zich opstapelen en de wind begint aan te trekken, dan wil ik naar de zee.

Met statief, camera, filters, een afstandsbediening en voldoende batterij kom ik een heel eind. Heerlijk om dan te kijken naar dat wat je vast wilt leggen en ondertussen te genieten van het ruizen van de wind, het golven van de zee, spelende kinderen op het strand, mensen die een strandwandeling maken, een vlieger die maar niet de lucht in wil of een hond die achter een bal aan rent.

Met mijn foto’s hoop ik mensen even mee te nemen in dat moment. De beweging van de wolken, de zee en het strand mee te geven.

Ik heb niet alle foto’s in kleur. In zwart wit spreken ze soms nog beter.

Naast mijn natuurfotografie, fotografeer ik ook mensen. Voornamelijk kinderen. Dit werk is te vinden op: