Opening expositie Een Verhaal

Programma opening expositie Een Verhaal

Aanvang: 15.00 uur

*Welkom namens de Stichting Kunst en Cultuur door Arien Bekker

*Muzikale bijdrage door KlasMo

*Officiële opening expositie door Ineke de Jong, bedrijfsleider van Kringloopwinkel Steenwijk

*Muzikale bijdrage door KlasMo

*Informeel samenzijn, waarbij de kunstenaars iets vertellen bij hun werk. Dit alles onder het genot van een hapje en drankje, mede gesponsord door Eleveld Steenwijk.

Einde: ca. 16.30 uur

Hartelijk welkom, de deur gaat open om 14.30 uur.

Datum: 
zaterdag, 20 april, 2019 - 15:00 tot 16:30
KlasMo

Klarinetchoir KlasMo

Vanmiddag zal de opening van de tentoonstelling opgeluisterd worden door Klarinetchoir KlasMo. Dit choir bestaat uit een 10-tal klarinettisten die verschillende klarinetten bespelen: es, bes, alt en bas, waarbij de bes-klarinet het grootste aandeel heeft. De es en de altklarinet verschillen één octaaf in hoogte, evenals de bes en de basklarinet. De naam van de klarinet is gebaseerd op de klank die klinkt als de klarinettist een c speelt. Voor een bes-klarinet is dat dus een bes. Door de samenstelling uit diverse klarinetten, klinkt het ensemble als een koor, vandaar klarinetchoir.

Het geheel staat onder de muzikale leiding van Harry Keijl,  beroepsklari-nettist van huis uit. Hij heeft als soloklarinettist bij het opera-orkest  Forum gespeeld en is daarna vele jaren klarinetdocent geweest bij Scala. Hij heeft veel muziek gearrangeerd voor het choir en onlangs zelfs een paar nieuwe composities voor klarinetchoir het licht doen zien!

KlasMo brengt vanmiddag in twee delen vóór en na de openingshandeling een gevarieerd programma ten gehore bestaand uit zowel meer klassieke als modernere stukken.

Bent u geïnteresseerd geraakt en lijkt het u leuk om mee te komen spelen, schiet dan één van de leden aan voor meer informatie! We repeteren eens in de twee weken op maandag.