Missa Brevis

Image: 

Zaterdag 26 januari om 15.00 uur

Grootse uitvoering van ‘Missa Brevis’, van Jacob de Haan, in de prachtige, serene sfeer van de Kleine Kerk in Steenwijk.

Naar aanleiding van het 35 jarig jubileum van Chr. Gem. Koor ‘De Lofstem’ uit Emmeloord en de 25 jaar dat de Steenwijkse Marjo Snoek-Gerritsen aan dit koor is verbonden als dirigent, werd een projectkoor samengesteld van ca.90 mensen.

De begeleiding is in handen van een aantal leden van seniorenorkest ‘Echo der Golven’ eveneens uit Emmeloord. De solopartij in het derde deel  ‘Credo’ wordt gezongen door Martine van Atten en Ladyspeaker is Margreet Nijkamp. Beide komen uit Emmeloord.

Zie ook: Missa Brevis

Missa Brevis is geschreven door Jacob de Haan. Hij schreef veel symfonische blaasmuziek en diverse vocale Missen.  Hij is in 1959 geboren in Heerenveen, afgestudeerd in 1984 in Leeuwarden en heeft bekendheid in de V.S., Australië en Singapore.

Dirigente Marjo Snoek-Gerritsen is geboren in Amsterdam en nu woonachtig in Steenwijk. Ze sloot in 1994 de meerjarige dirigentenopleiding S.N.K. in Utrecht met succes af. Ook de Kurt-Thomascursus in Den Haag werd twee maal met goed gevolg doorlopen. Marjo dirigeerde in 1999 het groot millennium-mannenkoor van ca.700 mannen in Ruinerwold en daarmee behaalde zij het Benelux Guinness Book of Records. Ze was o.a. dirigente van het Zuid-Westhoeks-mannenkoor in Koudum, dirigente in Sneek, Swifterbant en verschillende plaatsen in de Noordoostpolder. Momenteel dirigeert ze Chr. Gem. koor  ‘De Lofstem’  te Emmeloord.

Het belooft een prachtig concert te worden, dus zet het in uw agenda!

De kerk is open vanaf 14.30 uur voor koffie of thee, om 15.00 uur begint het concert.

De entree is gratis, wel wordt er een collecte gehouden na afloop.

U bent van harte welkom!