Missa Brevis

Datum: 
zaterdag, 26 januari, 2019 - 15:00 tot 16:00

Op 26 januari 2018, 15.00 uur, wordt de Missa Brevis van Jacob de Haan uitgevoerd door christelijk Zangkoor “De Lofstem” uit Emmeloord o.l.v. Marjo Snoek uit Steenwijk.

Het koor is voor deze gelegenheid uitgebreid tot Projectkoor. De muzikale begeleiding is in handen van orkest 'Echo der Golven'. 

Verteller: Margreet Nijkamp

Koorsolist: Martine van Atten

U bent van harte welkom, de toegang is vrij. Bij de deur een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Missa Brevis is een mis voor koor en blaasorkest, geschreven ter gelegenheid van het duizendste geboortejaar van paus Saint-Léon. In zijn geboorteplaats Éguisheim (Elzas, Frankrijk) vond op 23 juni 2002 de première van deze mis plaats o.l.v. Jacob de Haan. Het betrof een live-registratie voor de Franse televisiezender France 2.

 

Programma: 
Missa Brevis
Jacob de Haan
*1959

Kyrie

Gloria

Credo

Sanctus

Benedictus

Agnus Dei

Uitvoerende(n): 
Marjo Snoek
CV: 

Dirigente Marjo Snoek-Gerritsen is geboren in Amsterdam en nu woonachtig in Steenwijk.

Ze sloot in 1994 de meerjarige dirigentenopleiding S.N.K. in Utrecht met succes af. Ook de Kurt-Thomascursus in de Haag werd twee maal met goed gevolg doorlopen.

Marjo dirigeerde 1999 het groot millennium-mannenkoor van ca.700 mannen in Ruinerwold en daarmee behaalde zij het Benelux Guinness Book of Records.

Ze was o.a. dirigente van het Zuid-Westhoeks-mannenkoor in Koudum, dirigente in Sneek, Swifterbant en verschillende plaatsen in de Noordoostpolder.

Momenteel dirigeert ze Chr. Gem. koor  “De Lofstem”  te Emmeloord.

De Lofstem
CV: 

Chr. Gem. Koor ‘De Lofstem’ uit Emmeloord vierde onlangs zijn 35 jarig bestaan. Tevens werd gevierd dat Marjo Snoek 25 jaar verbonden is met dit koor.

Naar aanleiding van dit jubileum werd een projectkoor samengesteld van ca.90 mensen en hiermee voeren zij  “Missa Brevis “ uit van Jacob de Haan.

Echo der Golven
CV: 

Het seniorenorkest "Echo der Golven" te Emmeloord is opgericht in 1984.  De vereniging telt momenteel 38 actieve leden. De leden zijn afkomstig uit de Noordoostpolder, Noord Flevoland, Noord-west Overijssel,  Drenthe en Zuid-Oost Friesland.