Hanneke Rouw - Cello

Datum: 
zaterdag, 6 oktober, 2018 - 15:00 tot 16:00

Zaterdag 6 oktober zal celliste Hanneke Rouw de Kleine Kerk in Steenwijk vullen met klanken van J.S. Bach. Twee suites zal ze ten gehore brengen. Suite II in mineur en Suite III in majeur. Het is niet voor het eerst dat Hanneke Rouw te horen is in de Kleine Kerk. Twee jaar geleden mochten we ook al eens van haar genieten.

Het concert begint om 15.00 uur. De kerk is open om 14.30 uur, de entree is gratis. U bent van harte welkom!

Programma: 
Suite II in d mineur (BWV 1008)
Johann Sebastian Bach
(1685 – 1750)

·         Prelude

·         Allemande

·         Courante

·         Sarabande

·         Menuet I

·         Menuet II

·         Gigue

Suite III in C majeur (BWV 1009)
Johann Sebastian Bach
(1685 – 1750)

·         Prelude

·         Allemande

·         Courante

·         Sarabande

·         Bourrée I

·         Bourrée II

·         Gigue

Uitvoerende(n): 
Hanneke Rouw
CV: 

Hanneke Rouw (1987) is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu Het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle. Ondanks haar passie voor de cello is Hanneke microbiologie gaan studeren in Wageningen. Na haar afstuderen heeft ze besloten om alsnog voor de cello te kiezen. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven.

Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.