Feestelijke opening expositie 'Overijsssel'

Image: 
Jan Vredenburg
Jeannette Kostwinder
Hilco Loman

"Fotografie is een uiting van kunst." Met deze woorden opende Jan Vredenburg uit Steenwijk de foto-expositie 'Overijssel'.

De fotografen van Fotoclub 2.0 uit Steenwijk laat foto's zien uit Overijssel en dan met name De Wieden en Weerribben. En het resultaat mag er zijn: een prachtige collectie foto's met aandacht voor kleurstelling, diepgang en compositie. 

Als intermezzo klonken op de piano in het middeleeuwse kerkgebouw de Prelude van J.S. Bach, Sarabande van G.F. Händel, Sonate van Cimarosa door Jeannette Kostwinder en twee van haar leerlingen: Charlotte Kolvoort en Kim-Ly Vo. Ook kropen de drie dames tegelijkertijd achter de piano om het meditatieve stuk Waves van Heleen Verleur uit te voeren met zes handen. 

Hilco Loman vertelde namens Fotoclub 2.0 iets over de tot standkoming van de expositie. Voor iedereen die de regio een beetje kent zal het een feest van herkennning zijn. Wie (nog) niet bekend is met de mooie Kop van Overijssel krijgt op deze manier een impressie van dit prachtige gebied.

Iedere woensdag te zien van 10.30-16.00 uur met om 14.00 uur een orgelconcert.