Expositie Overijssel

In de zomer is de kerk op woensdag open. Dan is ook de expositie 'Overijssel' te zien. Deze foto-expositie is samengesteld door Fotoclub 2.0 uit Steenwijk. Verder is er iedere woensdag om 14.00 uur een orgelconcert.

Datum: 
woensdag, 18 juli, 2018 - 10:30 tot 16:00
woensdag, 25 juli, 2018 - 10:30 tot 16:00
woensdag, 1 augustus, 2018 - 10:30 tot 16:00
woensdag, 8 augustus, 2018 - 10:30 tot 16:00
woensdag, 15 augustus, 2018 - 10:30 tot 16:00
woensdag, 22 augustus, 2018 - 10:30 tot 16:00
Fotoclub 2.0

Fotoclub 2.0 is in 2014 opgericht onder de naam Bright Eyes. Doelstelling van de fotoclub was en is om met elkaar beter te leren fotograferen. Als thuisbasis wordt de studio van Bergsma-Photography gebruikt. Aanvankelijk was deze gevestigd in het oude ABN AMRO gebouw aan de Gasthuisstraat te Steenwijk. Na de verkoop van het pand verhuisde de studio naar zijn huidige locatie aan het Stationsplein nummer 8. Daar komen de 14 leden op de laatste donderdag van de maand bij elkaar. Per maand wordt er een thema vastgelegd om te fotograferen. De foto’s worden dan zowel technisch als inhoudelijk besproken.  Naast deze maandelijkse bijeenkomsten organiseren we diverse fotografische uitstapjes.

Kortom een jonge maar zeer enthousiaste fotoclub in Steenwijk. 14 leden is ons maximum en momenteel hebben we zelfs een behoorlijke wachtlijst. Johan Bergsma van Bergsma-Photography is voorzitter. Gelukkig heeft hij steun van 2 andere fotografen nl. echtgenote Coby die ook een eigen fotografiebedrijf heeft onder de naam Bergsma-Lifestyle en fotograaf Hilco Loman waar wij beiden veel mee samenwerken.

Voor ons is het belangrijk dat foto’s technisch zo volmaakt mogelijk uit de camera komen. Dat is het zuivere fotograferen. Analoog denken, dus goed nadenken over het gebruik van de juiste techniek, compositie en keuze van het onderwerp. Zo ging dat vroeger toch ook met het filmrolletje van 12, 24 of 36 stuks.  Niet maar het geheugenkaartje volschieten met de gedachte “er zit vast wel wat leuks tussen en anders maak ik er wel wat van met Photoshop”. Daarna kun je mogelijk de foto nog optimaliseren in een bewerkingsprogramma maar de basis voor een goede foto moet écht uit de camera komen. Verder vinden we het belangrijk dat de foto interessant genoeg moet zijn om even bij stil te blijven staan. Het moet de kijker boeien.  

De tentoongestelde werken zijn allemaal gemaakt in Overijssel met als zwaartepunt het prachtige natuurgebied de Weerribben-Wieden. We hebben er voor gekozen om van alle leden van de fotoclub minimaal 1 foto tentoon te stellen, ondanks dat sommige leden nog maar slechts enkele maanden lid van. De leden wonen allen in Steenwijkerland. In de Kleine Kerk  ziet u werk van de volgende leden van Fotoclub 2.0

Hilco Loman

Martine van Essen

Marianne Pouwels

Anneke Boelens

Rob Lammers

Hillie Punter

Reina Sickenga

Willy Dekker

Jeanette de Jong

Jannie Holwerda

Tineke Oosten

Coby Bergsma

Johan Bergsma