Expositie Alle Mensen!

De expositie Alle Mensen! is te zien in de Kleine Kerk van 24 - 29 april. Een expositie van Gerrit Spijker, Anne Mercker en Joke Schepers.

Datum: 
maandag, 24 april, 2017 - 13:15 tot 16:00
dinsdag, 25 april, 2017 - 10:30 tot 16:00
woensdag, 26 april, 2017 - 10:30 tot 16:00
donderdag, 27 april, 2017 - 10:30 tot 16:00
vrijdag, 28 april, 2017 - 10:30 tot 16:00
zaterdag, 29 april, 2017 - 10:30 tot 16:00
Gerrit Spijker

Gerrit is geboren in 1944 in Blokzijl en na  het Jan Hendrik Trompmeesters Lyceum in Steenwijk (met Brante en le Roy als tekenleraren), gaan studeren in Amsterdam. Daar was ook al de twijfel; medicijnen of een meer kunstzinnige richting. Het werd medicijnen, maar altijd werd er gerommeld in de marge met schilderen en tekenen in de kantlijn.

Hij heeft altijd teken- en schilderlessen gevolgd en na zijn pensionering is hij lid geworden van de kunstenaarsvereniging Palet te Zwolle.

Nu heeft hij een atelier aan de Dwarsgracht en heeft hij meegewerkt aan enkele tentoonstellingen in Zwolle en Giethoorn. 

 

 

 

Zijn werk is een geabstraheerde werkelijkheid van geheugen en  fantasie, dingen uit het verleden vermengd met heden. Meestal in acryl, soms potlood, pen en inkt.

 

Anne Mercker

Anne Berit Mercker is in 1948 te Gjovik Noorwegen geboren. Tekenen en schilderen zit in de familie, zij is daarmee opgegroeid.

Een wereldreiziger vanaf 1969 en is o.a. woonachtig geweest in Amerika, Engeland, Frankrijk, Spanje, Australië en Duitsland. De laatste 25 jaar woont en werkt Anne in Nederland. Op latere leeftijd heeft zij de Kunstacademie te Kampen gevolgd en geeft nu zelf al een aantal jaren les.

Het atelier in haar woonboerderij is gelegen in een schitterende omgeving van 'De Klosse'. Daar vindt zij de nodige rust en inspiratie. 

Adres: Anne Mercker, Klosseweg 11, 7946 KH Wanneperveen, Telefoon: 0522-491168, e-mail: annemercker@hotmail.com

 

 

 

 

 

In haar kunst is het duidelijk, dat de mens centraal staat. Door het gebruik van licht en kleur creëert zij een bepaalde sfeer die ook in haar portretten terug te vinden is. De afgelopen jaren heeft Anne regelmatig geëxposeerd; in Noorwegen en in Nederland.

Joke Schepers

Ik werk en woon in Groningen waar ik een atelier aan huis heb en waar ik ook kunstacademie Minerva gevolgd heb. Mijn werk is in bezit van verschillende kunstuitlenen, galerieën en bedrijven door heel Nederland.

Wilt u weten waar mijn schilderijen binnenkort te zien zijn of wilt u op een andere manier over mijn werk op de hoogte gehouden worden?

Neem dan een kijkje op mijn website: www.jokeschepers.exto.nl

 

 

Mijn werk kenmerkt  zich door een energiek kleurgebruik en een raadselachtige en mysterieuze sfeer die het uitademt. Er moet iets te raden overblijven anders hoef ik het niet te maken.

Als het goed is gaat het schilderen vanzelf. Vaak komen oersymbolen, tekens en teksten die in  mij opwellen voor in mijn werk evenals archetypische mensfiguren. De laatste tijd word ik vooral geïnspireerd door vormen uit de natuur en de kleurenpracht van bloemen.

Mijn intentie is om de wereld een beetje mooier en kleurrijker te maken. De Vlaamse kunstenaar Harold van de Perre zij het al ‘’Zonder schoonheid is de wereld een modderpoel’’. Behalve acrylverf gebruik ik ook Japans papier, kranten, zand en cement. Dit alles om mijn schilderijen een doorwerkte en gelaagde huid te geven.