A Christmas Carol (Dickens)

Datum: 
zaterdag, 10 december, 2016 - 16:30 tot 17:00

Op het Dickens festival in Steenwijk op 10 december 2016 wordt het beroemde verhaal van Charles Dickens verteld met muzikale omlijsting door Duo Modus.

Duo Modus bestaat uit Ellen Steffers, vertelling en Hanne Steffers, cello.

Zo komt u helemaal in de sfeer om de activiteiten in de stad te beleven.

De kerk is open vanaf 15:30 uur voor koffie of thee, om 16.30 uur begint de vertelling die ongeveer een half uur duurt. De entree is gratis. U bent van harte welkom!

Ook na deze vertelling zal de kerk open blijven en zullen er op het orgel kerstliederen worden gespeeld. Vanaf 19.00 uur zijn kinderen welkom om te leren de kerkklokken te luiden, daar krijgen ze ook een diploma voor.

Zaterdag 10 december 2016 om 16:30 uur

 

Kleine Kerk, Vrouwenstraat 5 in Steenwijk

Uitvoerende(n): 
Duo Modus
CV: 

Hanne Steffers Cello

Hanne was negen jaar, toen zijn besloot, na eerst vele andere instrumenten te hebben uitgeprobeerd, om cello te gaan spelen. Celliste Jeanny Beerkens was haar eerste lerares. Er werd een goede basis gelegd.

In 2000 verhuisde het gezin SteffersDekker naar Drenthe. Daar kreeg zij o.a. les van Christiaan Thomasius, cellist aan de Scala, muziekschool van Hoogeveen. In Drenthe zat zij al snel als celliste in het Jeugd Symfonie Orkest Drenthe.

◦ In 2006 speelde zij mee met het Groot Entree Orkest, gecoacht door leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Ze deed mee aan het het Prinses Christina Concours en kreeg een aanmoediging.

◦ In 2007 soleerde zij tijdens het Buxtehude project.

◦ In de zomers van 2008 , 2009 en 2012 nam zij deel aan een Masterclass in Davos-Zwitserland en Franrijk waar zij les kreeg van Jaap Kruithof docent conservatorium Antwerpen en Matthias Naegele cellist uit Amerika en volgde zij ensembles bij Jeroen de Herder en Kees Hülsmann.

◦ Zij ging op concertreis naar Italië met I Romantici in 2011 en schnabbelde in beroeps begeleidings orkesten.

Tijdens haar studie aan het Utrechts Conservatorium stond zij onder de bezielende leiding van Hoofdvak docent cello Ron Varon. Naast de hoofdvak – lessen werd zij met ensemblespel gecoacht door Viola de Hoog en Chris Duindam.

◦ Met celliste Lotte van Velthoven, pianist Johanan Havinga en in de formatie Duo Modus heeft zij een viertal concerten verzorgd rond het thema: klassieke muziek in samenwerking met andere kunstvormen; M&M= muziek en meer: in Wapserveen, Dokkum en Niekerk

◦ Met medestudenten heeft zij het cello kwartet Ad-Hoc opgezet. Zij verzorgden het eerste concert voor het concertpodium Koekange. Met dit kwartet hoopt zij mee te doen met een filmfestival in Duitsland, waarbij het cello kwartet de filmmuziek zal gaan spelen.

◦ Samen met pianiste Masha Galperina vormt zij het Duo Piantello.

◦ In 2013 doet Hanne mee met het programma van Herman van Veen/Harlekijn B.V.: De zeven brieven; geschreven voor verteller/zanger en een kamermuziekensemble.

Hanne vormt samen met haar moeder, zangeres Ellen SteffersDekker, het duo: DUO MODUS .

In 2012 heeft zij met goed gevolg haar bachelor cello aan het conservatorium van Utrecht afgerond en doet nu haar Master voor 70% bij Jeroen Reuling, docent aan het conservatorium te Brussel en het ArTEZ conservatorium,daarnaast studeert zij voor 30 % bij Matthias Neagele om haar techniek te vervolmaken.

 

Ellen SteffersDekker heeft een zangpraktijk in Ruinerwold